Yemek Tarifi - Taze bezelyeli kuzu kapama
1 sayfadaki 1 sayfası
Yemek Tarifi - Taze bezelyeli kuzu kapama
8 kişilik
Hazırlama süresi 20 dakika
Pişirme süresi 120 dakika
Malzeme listesi
750-800 gr kuzu but eti (veya kuzu kol eti)
1/2 adet marul
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
5 adet taze yeşil soğan
3 su bardağı taze ayıklanmış bezelye
1 yemek kaşığı bitkisel margarin
2 çay kaşığı tuz, karabiber
Kuzu but etini kasabınıza iri, kemikli parçalar halinde parçalatın. Yıkayıp süzdükten sonra her taraflarını tuz ve karabiberle iyice ovup büyük bir tencereye aktarın. Üzerine margarini ekleyip orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 10-12 dakika kadar kavurun. Diğer taraftan, dereotu, maydanoz ve yeşil soğanı ince ince doğradıktan sonra etlerin üzerine ilave edin. Köklerinden ayırdığınız marul yapraklarını yıkayıp etin üzerini kapatacak şekilde yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp hiç su eklemeden 30 dakika kadar pişirin. Ayıklayıp yıkadığınız bezelyeyi de ekleyip 2 su bardağı sıcak suyu da aktarın. Tencerenin kapağını tekrar kapatıp kısık ateşte 1 saat, etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirdikten sonra ocaktan alın. Eğer etler yumuşamadıysa pişirme süresini uzatabilirsiniz. Püre ya da pilavla birlikte sıcak sıcak servise sunun.
Hazırlama süresi 20 dakika
Pişirme süresi 120 dakika
Malzeme listesi
750-800 gr kuzu but eti (veya kuzu kol eti)
1/2 adet marul
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
5 adet taze yeşil soğan
3 su bardağı taze ayıklanmış bezelye
1 yemek kaşığı bitkisel margarin
2 çay kaşığı tuz, karabiber
Kuzu but etini kasabınıza iri, kemikli parçalar halinde parçalatın. Yıkayıp süzdükten sonra her taraflarını tuz ve karabiberle iyice ovup büyük bir tencereye aktarın. Üzerine margarini ekleyip orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 10-12 dakika kadar kavurun. Diğer taraftan, dereotu, maydanoz ve yeşil soğanı ince ince doğradıktan sonra etlerin üzerine ilave edin. Köklerinden ayırdığınız marul yapraklarını yıkayıp etin üzerini kapatacak şekilde yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp hiç su eklemeden 30 dakika kadar pişirin. Ayıklayıp yıkadığınız bezelyeyi de ekleyip 2 su bardağı sıcak suyu da aktarın. Tencerenin kapağını tekrar kapatıp kısık ateşte 1 saat, etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirdikten sonra ocaktan alın. Eğer etler yumuşamadıysa pişirme süresini uzatabilirsiniz. Püre ya da pilavla birlikte sıcak sıcak servise sunun.
`quitaRist- Profesyonel Üye
- Mesaj Sayısı : 151
Kayıt tarihi : 05/10/09
Nerden : İStanBuL
Similar topics
» Yemek Tarifi - Taze bezelyeli zeytinyağlı enginar
» Yemek Tarifi - Taze meyveli kek
» Yemek Tarifi - Belen tavası tarifi
» Yemek Tarifi - Elmalı şutrudel tarifi
» Yemek Tarifi - Botanik bahçe tarifi
» Yemek Tarifi - Taze meyveli kek
» Yemek Tarifi - Belen tavası tarifi
» Yemek Tarifi - Elmalı şutrudel tarifi
» Yemek Tarifi - Botanik bahçe tarifi
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz