Yemek Tarifi - Hodanlı gözleme tarifi
1 sayfadaki 1 sayfası
Yemek Tarifi - Hodanlı gözleme tarifi
10 adet
Hazırlama süresi 55 dakika
Pişirme süresi 20 dakika
Malzeme listesi
1 demet hodan otu (yabani kuşkonmaz)
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tuz, karabiber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Gözleme hamuru için
1 su bardağı su
4 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Üzerine
1 yemek kaşığı tereyağı
Yabani kuşkonmaz da denilen hodan otunun çiçeklerini yapraklarından ve saplarından ayırın. Sapların kök kısımlarını kesip atın ve sapları 1 santim boyunda doğrayın. Yaprak kısımlarını da aynı şekilde doğradıktan sonra kaynayan tuzlu suda 10 dakika kadar haşlayıp süzün.
Zeytinyağı ve yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları orta boy bir tencereye aktarıp sürekli karıştırarak 3-4 dakika kadar kavurun. Üzerine haşlayıp süzdüğünüz hodanı, tuz ve karabiberi ekleyip 10 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp pul biberi de ilave ettikten sonra bir kenarda bekletin.
Diğer taraftan, gözlemeleri hazırlamak için; su, tuz ve unu karıştırarak yoğurun. Üzerini bir peçeteyle örtüp 30 dakika kadar dinlendirin. Gözleme hamurundan yuvarlak şekilli 10 adet beze yapın. Bezeleri merdane yardımıyla yemek tabağı büyüklüğüne açtıktan sonra, üzerlerine hodan kavurmasından ikişer kaşık yayın. Hamurları ikiye katlayarak D şekli verin.
Gözlemeleri kızgın teflon tavada veya sacın üzerinde önlü arkalı pişirin. Pişen gözlemelerin üzerine tereyağı sürdükten sonra servise sunun
Not: Bu gözlemeyi hazır yufkayla da yapabilirsiniz
Hazırlama süresi 55 dakika
Pişirme süresi 20 dakika
Malzeme listesi
1 demet hodan otu (yabani kuşkonmaz)
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tuz, karabiber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Gözleme hamuru için
1 su bardağı su
4 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Üzerine
1 yemek kaşığı tereyağı
Yabani kuşkonmaz da denilen hodan otunun çiçeklerini yapraklarından ve saplarından ayırın. Sapların kök kısımlarını kesip atın ve sapları 1 santim boyunda doğrayın. Yaprak kısımlarını da aynı şekilde doğradıktan sonra kaynayan tuzlu suda 10 dakika kadar haşlayıp süzün.
Zeytinyağı ve yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları orta boy bir tencereye aktarıp sürekli karıştırarak 3-4 dakika kadar kavurun. Üzerine haşlayıp süzdüğünüz hodanı, tuz ve karabiberi ekleyip 10 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp pul biberi de ilave ettikten sonra bir kenarda bekletin.
Diğer taraftan, gözlemeleri hazırlamak için; su, tuz ve unu karıştırarak yoğurun. Üzerini bir peçeteyle örtüp 30 dakika kadar dinlendirin. Gözleme hamurundan yuvarlak şekilli 10 adet beze yapın. Bezeleri merdane yardımıyla yemek tabağı büyüklüğüne açtıktan sonra, üzerlerine hodan kavurmasından ikişer kaşık yayın. Hamurları ikiye katlayarak D şekli verin.
Gözlemeleri kızgın teflon tavada veya sacın üzerinde önlü arkalı pişirin. Pişen gözlemelerin üzerine tereyağı sürdükten sonra servise sunun
Not: Bu gözlemeyi hazır yufkayla da yapabilirsiniz
`quitaRist- Profesyonel Üye
- Mesaj Sayısı : 151
Kayıt tarihi : 05/10/09
Nerden : İStanBuL
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz